Tekstiilipesuri testivoittaja 2020 | Pesurit vertailussa

parhaat tekstiilipesurit

Tekstiilipesuri on lemmikkitalouksien, sekä lapsiperheiden pelastus. Sen avulla pidät erilaiset tekstiilipintaiset tavarat, kuten sohvat ja matot puhtaana vaivattomasti. Vertailimme eri valmistajien malleja, sekä niiden ominaisuuksia. Lue lisää ja katso mikä malli voitti vuoden 2020 testivoittaja tekstiilipesuri -palkinnon.

Miten tekstiilipesuri toimii?

Tekstiilipesuri on tarkoitettu kodin pehmeiden pintojen puhdistukseen, eli juurikin esimerkiksi sohvien ja mattojen. Jos sinua taas kiinnostaa kovien pintojen puhdistus, niin se onnistuu parhaiten höyrypuhdistimella.

Tekstiilipesurin toiminta perustuu painehuuhteluperiaatteeseen. Ulkonäöltään laitteet muistuttavat yleensä imuria. Eniten käyttöä laitteelle syntyy lemmikki- ja lapsitalouksissa, ellet tykkää viedä tekstiilejä jatkuvasti pesulaan, niin tekstiilipesuriin sijoittaminen voi olla hyvä idea.

 Laitteen putkesta suihkutetaan puhdistettavaan materiaaliin pesuaine ja vesi, jonka jälkeen samainen putki imuroi kosteuden ja liat likavesisäiliöön. Koska kaikki tapahtuu nopeasti, niin materiaalitkaan eivät ehdi kastua syvälle.

Parhaat tekstiilipesurit 2020

tekstiilipesuri testivoittaja

1. Kärcher Puzzi 8/1 C tekstiilipesuri testivoittaja

Kärcher on monelle varmasti tuttu brändi ja se onkin tällä hetkellä yksi maailman johtavista puhdistusjärjestelmien toimittajista. Kärcherin tuotteiden laadun takaavat sen omat tehtaat ja oma tuotekehitys.

Kärcher Puzzi 8/1 C on ammattikäyttöön soveltuva tekstiilipesuri, mutta se sopii täydellisesti myös vaativammallekkin kotitaloudelle. Tyypillisiä käyttökohteita ovat muunmuassa huonekalukankaat, matot ja auton sisäpesu.

 • Paino 9.8 kg
 • Puhdasvesisäiliö: 8 litraa
 • Likavesisäiliö: 7 litraa
N

Isot säiliöt

N

Helppo puhdistaa

N

Kevyehkö

N

Sopii ammattikäytöön ja kotitalouksiin

Kärcherin Puzzi 8/1 C on juuri sopivan kokoinen ja kevyehkö malli, joka kulkee helposti mukanasi minne ikinä menetkään. Kyseessä on ammattikäyttöön soveltuva tekstiilipesuri, joka sopii jokapäiväiseen käyttöön. 

Laitteen kuljetus onnistuu vaivattomasti kevyen rungon ja kädensijan ansiosta. Paketin mukana tulevat 7.5 metrin pituinen sähköjohto, yksi imurisuulake huonekaluille, sekä yksi letku integroidulla vedensyötöllä.

Ominaisuudet

Puzzi 8/1 C on painoltaan 9.8kg, joka tekee siitä jopa 35% kevyemmän kuin kilpailijoiden vastaavat mallit. Laitteen paino tekee siitä helposti kannettavan ja liikuteltavan, joten se sopiikin erinomaisesti henkilölle, jolla on tarvetta liikutella sitä paljon. 

Lyhyt kuivumisaika tekee laitteesta myös loistavan välineen esimerkiksi ylläpitosiivouksiin. Virtakytkin on jalalla painettava, joka edesauttaa työskentelyn ergonomiaa – ei tarvitse kokoajan kyykkiä sammuttamaan ja käynnistämään pesuria.

Pesurin mukana tulee letku integroidulla vedensyötöllä, 7.5 metrin sähköjohto, kalustesuulake, säilytyskoukku virtajohdolle, sekä käsisuutin.

Miksi Puzzi 8/1 C on vuoden 2020 tekstiilipesuri testivoittaja? Puzzissa yhdistyy tehokkuus, liikuteltavuus, laatu ja hinta-laatusuhde. 

tekstiilipesu kärcher

2. Kärcher SE 6.100

Listamme toinen valinta löytyy myös Kärcheriltä.

SE 6.100 tekstiilipesurin avulla syväpuhdistat huonekalutekstiilit, matot ja auton sisustan helposti ja nopeasti.

 • Puhdasvesisäiliö: 4 litraa
 • Likavesisäiliö: 4 litraa
 • Paino: 7.7 kg
N

Vastinetta rahoille

N

Kompaktin kokoinen

N

Säiliöiden koko sopiva

N

Tehokas

K

Tiiviste irtoaa välillä

Ominaisuudet

 • Kaksoissäiliöjärjestelmä: Pesurissa on likavedelle ja puhtaalle vedelle erilliset säiliöt ja sen isohkot renkaat tekevät laitteen liikuttelusta helppoa.
 • Kärcherin suutinteknologia: Suutinteknologian ansiosta kuivumisaika on jopa 50% nopeampi.

Kärcher SE 6.100 on keskiluokan malli, joka on suunnattu enemmänkin kotitalouksille, kuin ammattikäyttöön. Neljän litran säiliöt sopivat hyvin kotikäyttöön, mutta täyttyvät melko nopeasti jos peset isompaa aluetta.

Laakasuodattimen avulla pystyt kuiva- tai märkäimuroimaan ilman suodattimen vaihtoa. Mukana tuleva kalustesuutin sopii huonekaluverhoiluun, sekä auton istuimien tehokkaaseen ja nopeaan pesuun. Kaiken kaikkiaan laitteen mukana tulee kolme eri suutinta: kalustesuutin, rakosuutin, painehuuhtelusuutin.

Jos tarvitset keskiluokan tekstiilipesuria kotiisi tai harrastuksiin, niin kannattaa ottaa SE 6.100 harkintaan.

Kärcher SE 6.100 kokemuksia

”Erittäin hyvä ostos lapsiperheeseen jossa koiria. Oon pessyt tällä sohvan, tuolit, sängyt, maton jne. Kaikki mitä vaan keksin .ei mielestäni pidä mitenkään älyttömän kivaa ääntä (verrattuna tekstiilipesuriin jonka vuokrasin aikaisemmin tämä on paljon kevyempi, hiljaisempi ja helpompi siirrellä). Ja tosi paljon osia mukana!” – Nainen 24v

Todella helppokäyttöinen ja tehokas tekstiilipesuri. Meidän U-kulmasohvan sekä jättikokoisen maton pesee alle tunnissa. Pesuaineeksi käy hyvin puoli korkillista nestemäistä pyykinpesuainetta. Ihan mahtava ostos koira ja lapsitalouteen. Ainoa mistä saa miinusta on kova ääni.” – Mies 35v

bissell_spotclean_tekstiilipesuri

3. Bissell SpotClean 5207

Bissell voi olla monelle hieman tuntemattomampi brändi. Kyseessä on yhdysvaltalainen perheomisteinen yritys, joka on perustettu vuonna 1876.

SpotClean 5207 tekstiilipesuri on yksi parhaista keskitason pienistä ja kevyistä malleista. Laitteen koon ansiosta sitä on helppo kantaa mukana. Mallia ei ole kuitenkaan suunniteltu yhtä tehokkaaksi kuin Bissell SpotClean Pro -mallia. 

N

Kätevän kokoinen

N

Edullinen

N

Kevyt

K

Ei sovi isommille alueille

Ominaisuudet

 • Kevytrakenteinen: Bissell SpotClean painaa ainoastaan 4.2 kg tyhjänä ja puhdasvesisäiliö täynnä suunnilleen 5 kg.
 • Lämpöaaltoteknologia: Bissell suosittelee, että täytät puhdasvesisäiliön kuumalla hanavedellä kun otat laitetta käyttöön. Lämpöaaltoteknologiaa ei ole suunniteltu lämmittämään kylmää vettä, vaan pitämään puhdistuksessa käytettävän veden lämpötila tasaisena koko prosessin ajan.
 • Kahden säiliön systeemi: Laitteesta löytyy kaksi säiliötä – toinen on puhdasta vettä varten ja toinen on likaista vettä varten. Molemmat säiliöt ovat irrotettavissa helposti. Säiliöt ovat tilavuudeltaan kuitenkin vain 1 litran kokoisia, joten jos pesualueesi on isompi alue, niin säiliöiden täyttäminen tulee ainakin tutuksi.

Yhteenveto

Kyseessä on hyvä keskitason tekstiilipesuri ja sopiva valinta sinulle, joka et halua käyttää laitteeseen useita satoja euroja. Tätä mallia ei ole kuitenkaan suositeltu puhdistamaan isoja alueita, vaan pienempiä tahroja. Joten jos suunnitelmissasi on isompia projekteja usein, kuten auton verhoilun, mattojen tai sohvien pesu, niin suosittelemme katsomaan malleja, joista löytyy isommat säiliöt.

bissell_spotclean_pro

4. Bissell SpotClean Pro 3624

SpotClean Prossa yhdistyvät tehokas imukyky, puhdistusjälki, sekä helppokäyttöisyys.

 • Paino: 5.9 kg
 • Likavesisäiliö: 3.5 litraa
 • Puhdasvesisäiliö: 2.9 litraa
N

Kevyt

N

Ei liian pienet säiliöt

N

Helppokäyttöinen

N

Edullinen

K

Hieman äänekäs

Bisellin SpotClean Pro tekstiilipesurissa yhdistyvät kevy ja kompakti suunnittelu, sekä loistava liikuteltavuus. Pesuri ei sovellu kovin hyvin suurimpiin siivousoperaatioihin, mutta keskikokoisiin siivouksiin esimerkiksi kotona se sopii paremmin kuin hyvin.

Ominaisuudet

Vaikka kyseessä on pienikokoinen laite, niin imutehosta ei ainakaan ole puutetta ja siitä pitää huolen 750W moottori. 

Laitteen käyttö on todella helppoa, täytä puhdasvesisäiliö kädenlämpöisellä vedellä ja sekoita pesuaine joukkoon. 

Sähköjohtoa pesurista löytyy 6.6 metrin verran ja pesuletku on 1.3 metriä. SpotClean Prosta ei löydy renkaita, mutta se on kevyen painonsa ansiosta helposti liikuteltavissa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kyseessä on hyvä ja edullinen vaihtoehto pienemmille puhdistuksille.

Mitä ottaa huomioon tekstiilipesuria valitessa?

Ennen kuin ryhdyt valitsemaan juuri sinulle sopivaa tekstiilipesuria, niin kannattaa ottaa huomioon muutama asia valintaasi helpottamaan.

Laitteen koko ja mihin käyttöön?

Ensimmäisenä on hyvä miettiä minkä tyyppiseen käyttöön pesuri on tulossa. Etsitkö pesuria miltä onnistuu myös isommat puhdistusoperaatiot vai riittääkö sinulle pienempi tahroille tarkoitettu pesuri? 

Toinen kysymys on, minkä tyyppisiä tahroja laitteella puhdistettaisiin useimmiten? Jos laite tulee lemmikkieläinten jälkien siivoukseen, niin on hyvä varmistaa, että malli sopii myös siihen käyttöön. 

Teho

Tehokkaampi malli ei aina tarkoita parempaa puhdistustulosta. Teho voi vaikuttaa lian määrään, jonka imuri imee, mutta liian tehokasta imuria on vaikeaa liikutella puhdistettavan kohteen pinnalla.

Kannattaa siis ostaa malli, jossa on säädettävä teho.

Säiliöt

Säiliöiden kokoa on myös hyvä katsoa laitetta valitessa. Jos laite tulee pelkästään tahrojen poistoon, niin et välttämättä tarvitse isoja säiliöitä. Jos kotitaloutesi on iso ja puhdistettavia pintoja löytyy paljon, niin kannattaa suosiolla suunnata katse malleihin, joista löytyy isommat säiliöt.

Usein kysytyt kysymykset

Miten usein tekstiilipesuri pitää pestä?

Se riippuu, laite kannattaa kuitenkin huuhdella vedellä jokaisen käyttökerran jälkeen, koska muuten laitteeseen voi jäädä pesuaineen jäämiä. Suosittelemme lukemaan laitteen käyttöohjeet, joissa kerrotaan huoltotoimenpiteistä. Joissakin malleissa on teknologiaa, jonka avulla laite puhdistaa itse itseään, mutta se ei tarkoita, että laitetta ei pitäisi huoltaa ollenkaan.

Laitteeni sammuu jatkuvasti, mitä teen?

Jos vettä on säiliössä liikaa, niin kone sammuttaa itse itsensä. Sammuta kone ja tyhjennä säiliö.

Mitä tehdä jos tekstiilipesuri ei ime kunnolla?

Käy läpi pölypussi, suutin, imuputki, imuletku ja laakasuodatin mahdollisten tukosten tarkistamiseksi.

Minkä tyyppisiä pesuaineita voin käyttää tekstiilipesurissa?

Pesurissa voi käyttää kaikkia tekstiilinpesuaineita, yleisimmät ovat Bissell, Cleanlux ja Kärcher.

Voinko käyttää pesuria koviin pintoihin?

Tämä ei ole suositeltavaa, jos haluat pestä kovia pintoja niin kannattaa suunnata katse höyrypesureihin.

Miten tekstiilipesuri eroaa höyrypesurista?

Höyrypesurin puhdistusmenetelmä perustuu kuumaan höyryyn ja siinä ei käytetä pesuaineita. Höyrypesuria käytetään enemmänkin kovien pintojen pesuun, mutta sitä ei kannata käyttää tekstiilien pesuun.

Mitä kaikkea voin pestä pesurilla?

Voit käyttää pesuria muunmuassa erilaisiin tekstiilipintoihin, kuten sohviin, auton verhoiluun, mattoihin, sekä patjoihin. Lista voisi jatkua pitkäänkin.