Tehosekoitin vertailu | Paras blenderi 2020

Olit sitten sekoittamassa banaaneja tai marjoja smoothieen tai tekemässä margaritaa itsellesi, niin laadukas blenderi on ehdoton vaatimus, jotta tulos olisi myös laadukasta. Testasimme eri tehosekoittimia ja vertailimme niiden ominaisuuksia.

Ennen kuin ostat: Mitä ottaa huomioon?

On hyvä tietää mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, ennen kuin alkaa etsimään itselleen sopivaa tehosekoitinta.

Listasimme alle kohtia joihin suosittelemme kiinnittämään huomiota valintaa tehdessä.

1. Teho

Moottori on jokaisen blenderin tärkein osa. Mitä suurempi teho, niin sitä parempi suorituskyky. Teho onkin yleensä suurin tekijä tavallisen ja suorituskykyisen tehosekoittimen välillä.

Kannattaa siis ensimmäisenä miettiä kuinka tehokkaan blenderin tarvitset. Suositus on, että tehosekoittimessa olisi aina vähintään 500W tehoa, jos tarkoituksena on käyttää sitä yksinkertaisiin askareisiin, kuten smoothieiden ja soseiden tekoon. Raskaampiin käyttötarkoituksiin, kuten jään murskaamiseen saatat tarvita jo yli 1000W tehoa ja enemmänkin.

2. Terät

On hyvä ottaa huomioon, vaikka tehokkaammat sekoittimet tuovat enemmän käyttötarkoituksia, niin se ei aina tarkoita, että blenderi tuottaisi tasaista koostumusta. Hyvällä terällä on suuri merkitys sekoitettavan tuotteen koostumuksessa.

Ennen kuin teet päätöksen, kannattaa tutkia minkälainen terä blenderissä on ja sopiiko se omiin käyttötarkoituksiin. Joissakin sekoittimissa on terät, jotka ovat tarkoitettu koville aineksille, kuten pähkinöille ja jäälle, kun taas joissakin on enemmän murskaukseen tarkoitetut terät.

3. Hinta

Mitä enemmän toimintoja blenderissä on, niin sitä enemmän se maksaa luonnollisesti. Kannattaa siis hinnan sijasta miettiä mitä toimintoja tulet tarvitsemaan ja mitä et ja sitten lähteä etsimään omaan budjettiin ja tarpeisiin sopivaa tehosekoitinta.

Jos etsit päivittäiseen käyttöön tulevaa konetta, mutta budjettisi ei ole suuri, niin sinulla on silti paljon valittavia blendereitä.

Vaihtoehtoisesti on myös paljon ammattitason tehosekoittimia, jotka ovat tehty laadukkaista materiaaleista ja joita voidaan käyttää hieman haastavampiin tehtäviin. Yleensä laadukkammat sekoittimet myös kestävät pidempään, joten kalliimpi hinta on oikeutettu.

4. Nopeusasetukset

Hyvässä blenderissä on vähintään kolme nopeusasetusta. Jotkin mallit saattavat tulla ennalta ohjelmoiduilla säädöillä, jotka ovat suunniteltu esimerkiksi jään murskaamiseen, pirtelön tekemiseen tai soseiden tekemiseen.

Omasta mielestäni laaja valikoima asetuksia ei ole välttämätöntä, mutta eriliset nopeusasetukset antavat enemmän hallintaa sekoitukseen.

Top 3 Tehosekoittimet alle 100€

TuoteOminaisuusOminaisuusArvio 
WMF Kitchen Minis
KitchenMinis-tehosekoitin
Ruostumatonta terästä400W Teho3,5/5
Bosch Silentmixx
Konepesun kestävä700W Teho4/5
OBH Nordica Master+
obh-nordica-tehosekoitin
Laadukkaat smoothiet3 ohjelmaa4/5

Tuotevertailut

1. WMF Kitchen Minis

Valitsimme WMF Kitchen Minis tehosekoittimeen testiin sen kompaktin muodon takia. Kyseessä on perus blenderi, joka sopii parhaiten yhden tai kahden henkilön talouteen. Hintansa puolesta tämä blenderi ei lompakkoa paljon kevennä, joten sopii hyvin myös esimerkiksi opiskelijalle.

Toimituksen arvosana:
★★★★

Yhteenveto

N

Suorituskykyinen moottori

N

Ruostumatonta terästä

N

Helppo puhdistaa

Ominaisuudet

 • Hyvällä suorituskyvyllä varustettu kompakti tehosekoitin
 • 400w kuusiteräinen moottori, joka liikkuu jopa 20 000 kierrosta minuutissa
 • 0,8 litran lasikannu sopii täydellisesti yhdelle tai kahdelle henkilölle
 • Runko valmistettu ruostumattomasta teräksestä
 • Nopeutta helppo säätää + pulssitoiminto
 • Helppo puhdistaa

 

Plussat

N

Kompakti – ei vie paljon tilaa

N

Perfect Cut – teknologia

N

Ruostumatonta Cromargan-terästä

Miinukset

K

Ei sovi niin hyvin isompiin talouksiin (3 tai enemmän)

2. Bosch SilentMixx

Tuotevertailumme toinen testikone on Boschin SilentMixx. Valitsimme koneen testiin sen innovatiivisen ääntä vähentävän tekniikan takia. Koneessa on 700W moottori joka sopii kaikkiin käyttötarkoituksiin. Erinomainen ThermoSafe lasi sopii myös kuumien ja kylmien juomien valmistukseen.

Kaiken kaikkiaan kyseessä on todella hiljainen tehosekoitin joka sopii hyvin esimerkiksi kerrostaloihin, jos ei halua häiritä naapureitaan, tai jos talouteen kuuluu henkilöitä, jotka eivät kestä kovaa meteliä.

Toimituksen arvosana:
★★★★

Yhteenveto

N

Hiljainen ja tehokas

N

Helppokäyttöinen

N

Helppo puhdistaa

Ominaisuudet

 • Hiljainen ja tehokas
 • Hyvä hinta-laatusuhde
 • Tehokas 700W moottori
 • Murskaa jään
 • Helppo nopeuden säätö + pulssitoiminto
 • Helppo puhdistaa

 

Plussat

N

Hiljainen ja tehokas

N

Tilavuus 1,5 litraa

N

Helppo pestä

N

ThermoSafe-lasi

Miinukset

K

Ei valmiita sekoitusohjelmia

Top 3 Tehosekoittimet 100-199€

TuoteOminaisuusOminaisuusArvio 
OBH Nordica Hero
obh-nordica-hero-tehosekoitin
1400W moottori1,75L tilavuus4/5
Philips ProBlend HR3653
philips-problend-tehosekoitin
1400W moottori2,2L tilavuus4/5
Emerio Professional
emerio-professional-tehosekoitin
1500W moottori2L tilavuus4,5/5

Paras smoothiekone 2019?

Smoothiet ovat helppoja ja nopeita ratkaisuja välipalaksi, aamupalaksi tai iltapalaksi. Reseptejä löytyy lukemattomia määriä ja voit soveltaa niitä omilla raaka-aineillasi todella helposti. 

OBH Nordica Master+ Tehosekoitin

N

Laadukkaat ja tasaiset smoothiet

N

Hyvä hinta-laatusuhde

N

3 sisäänrakennettua ohjelmaa