Paras sähköpotkulauta 2020 | Potkulaudat vertailussa

sähköpotkulaudat

Oletko harkitsemassa sähköpotkulaudan ostoa ja haluat tietää mikä on markkinoiden paras sähköpotkulauta tällä hetkellä? Vertailimme eri valmistajien malleja, sekä niiden tarjoamia ominaisuuksia.

Jos haluat liikkua paikasta A paikkaan B nopeasti, sähköpotkulauta ei välttämättä tule mieleen ensimmäisenä kulkuneuvoista jotka valitsisit. Saatat kuitenkin yllättyä mitä kahdella pyörällä ja yhdellä akulla voi tehdä. Parhaimmat sähköpotkulaudat ovat käytännöllisiä, sekä taittuvat kokoon todella helposti.

Moni asia on muuttunut lähivuosien aikana sähköpotkulautojen markkinoilla. Markkinoille on syntynyt monia uusia yrityksiä, eli vaihtoehtoja on yhä useampia. Teknologian kehittyessä, myös potkulautojen tarjoama kyyti paranee.

Sähköpotkulaudat kasvattavat suosiotaan kiihtyvää tahtia, joten listasimme tähän oppaaseen markkinoiden tämän hetkiset sähköpotkulaudat, jotka ansaitsevat maininnan hyvästä teknologiasta, ajettavuudesta, akunkestosta ja hinta-laatusuhteesta.

Sähköpotkulaudan ostaminen – mitä ottaa huomioon?

Sähköpotkulaudat eivät ole ilmaisia, joten on syytä ottaa etukäteen selvää, mitä ominaisuuksia potkulaudalta ostaja haluaa.

Mallit vaihtelevat ominaisuuksiltaan keskenään, toiset mallit panostavan enemmän akkuun, kun taas toiset esimerkiksi painoon. Jos käytät sähköpotkulautaa pidemmille matkoille, niin luonnollisesti kannattaa suunnata katse malleihin, joissa akunkestoon on panostettu. Jos taas potkulauta tulee käyttöön lyhyemmille matkoille, esimerkiksi työmatkan viimeisille kilometreille, niin kevyempi lauta voi olla mukavampi käyttää.

Mukavuus: Sähköpotkulauta ilman jousitusta tai ilmalla täytettyjä renkaita on käytännössä ajokelvoton normaalilla asvaltilla ja muillakin teillä. Jokainen pienikin epätasaisuus maassa välittyy tangon kautta käyttäjän kehoon.

Akku ja toimintasäde: Yksi eniten hämmennystä aiheuttavista ja liioitelluista valmistajien ominasuuksista on arvioidut toimintasäteet. Totuus on kuitenkin toisenlainen, koska oikeassa elämässä toimintasäteen pituuteen vaikuttavia muuttujia on niin paljon. Näihin muuttujiin sisältyvät muunmuassa: käyttäjän paino, pituus, maasto ja kuinka paljon pysähdyksiä ja käynnistyksiä teet.

Huippunopeus: Eri valmistajilla huippunopeus on usein 20-25 km/h välillä, koska Suomen tieliikennelaki näin vaatii.

Paino: Paino voi olla yksi asioista mikä kannattaa ottaa huomioon sähköpotkulautaa valitessa. Jos sinulla on tarve taittaa potkulauta kasaan ja kantaa sitä välillä, niin kannattaa suosia kevyempiä lautoja.

Maksimipaino: Valmistajan asettama maksimipaino käyttäjälle kannattaa myös ottaa huomioon. Useimmissa sähköpotkulaudoissa maksimipaino on 100kg, jos painat yli 100kg kannattaa katsoa malleja, joissa moottorin teho on vähintään 500W.

Paras sähköpotkulauta 2020

paras sähköpotkulauta

1. Xiaomi Mijia M365

Xiaomi on kiinalainen elektroniikkayritys, joka on perustettu vuonna 2010. Yritys tunnetaan erityisesti älypuhelimista, mobiiliapplikaatioista ja kannettavista tietokoneista.

Xiaomin valmistama sähköpotkulauta Mijia M365 on nopea, edullinen, kevyehkö, sekä tehokas.

 • Monipuolinen
 • Huippunopeus: 25km/h
 • Toimintasäde: 30km
 • 8″ renkaat
 • Paino: 12.5kg
 • Maksimipaino: 100kg
 • Akku: 36 V, 280 Wh (LG/EVE) Li-ion
N

Hyvä vääntö

N

Kompakti ja helposti kannettavissa

N

Applikaatio 

N

Kehittyneet akunsäästö ominaisuudet

N

Hinta

K

Muotoilu

Kuten aikaisemmin mainitsimme, Xiaomi tunnetaan paremmin halvoista matkapuhelimistaan, mutta M365 on todistus siitä, että Xiaomi taitaa myös sähköpotkulautojen valmistuksen. Tähän malliin sisältyy yksi parhaista sovelluksista mikä markkinoilta löytyy tällä hetkellä.

Voit seurata matkojasi, sekä matkanopeuttasi. Sovelluksen avulla voit hallita myös akunsäästöä, jos sinulla tulee jostain syystä yllättävä tarve kulkea pidemmälle.

Xiaomi M365:n vauhti ja kiihdytysohjaimet ovat todella yksinkertaiset, jokainen käyttäjä oppii ne minuuteissa. Kevyt alumiinista valmistettu runko helpottaa potkulaudan taittamista ja kantamista.

Xiaomi on julkaissut nyt Xiaomi Pron pidennetyllä toimintasäteellä. Mielestämme normaali versio, eli M365 on parempi hinta-laatusuhteeltaan.

ninebot_segway

2. Ninebot by Segway ES4 sähköpotkulauta

Hyvin kompaktissa paketissa oleva taitettava sähköpotkulauta.

Segway tunnetaan erityisesti kaksipyöräisestä motorisoidusta kulkuvälineestään, jonka tuotanto lopetettiin 15.7.2020 lähtien. Segwayn omistaa nykyään kiinalainen Ninebot, joka jatkaa brändin käyttöä eri tuotteissa.

 • Huippunopeus: 30km/h
 • Moottori: 500W
 • Toimintasäde: 45km
 • 8″ renkaat
 • Paino: 14kg
 • Maksimipaino: 100kg
 • Akku: 36V, 374Wh
N

Hyvät jarrut

N

Nopea

N

Luotettava brändi

N

Uusin päivitys

Segway-Ninebot ES4 on yksi kuuluisimmista sähköisten kulkuvälineiden valmistajien Segwayn brändin tuotoksia. Tämä malli eroaa yrityksen aikaisemmista malleista tehokkaammalla moottorilla, jonka avulla sähköpotkulauta saa huippunopeudekseen jopa 30km/h. Nopeuden lisäksi potkulaudasta löytyy yllättävän pitkä toimintasäde, noin 45km.

Alusta tuntuu mukavalta, ote ei lipsu, eikä pienet töyssyt tunnu juuri missään.

Peukalolla ohjattava kaasu säätelee nopeuttasi ja laudasta löytyy kolme vaihtoehtoa pysähtymiseen: kaasun vapauttaminen, sähköavusteista etujarrua käyttämällä tai takajarrua painamalla, jos haluat pysähtyä nopeasti.

Tähän sähköpotkulautaan on saatu paljon ominaisuuksia mahtumaan, sovelluksen avulla voit säätää matkantekoasi, katsoa tilastoja, sekä laitteen tilaa. Myös vakionopeudensäädin löytyy, valaistus, sekä taka- ja etuvaimentimet. 

m365_pro

3. Xiaomi MiJia M365 Pro

Nopea, edullinen, kevyehkö ja tehokas sähköpotkulauta.

 • Monikäyttöinen
 • Moottori: 300W, 600W (huippu)
 • Akku: 36 V, 474 Wh Li-ion
 • Huippunopeus 25 km/h
 • Toimintasäde: 45km
 • Paino: 14.2kg
 • Maksimipaino: 100kg
N

Loistava vääntö

N

Kompakti ja helposti kannettavissa

N

Erittäin suosittu

N

Hyvä ja helppokäyttöinen sovellus

N

Akkua säästävät ominaisuudet

Tämä malli on päivitetty versio Xiaomi M365 sähköpotkulaudasta. Erona on muunmuassa pidempi toimintasäde, sekä hieman painavampi runko.

ninebotmaxg30_sahkopotkulauta

4. Ninebot by Segway Kickscooter MAX G30

Ninebotin Kickscooter MAX G30 sähköpotkulauta muistuttaa huomattavasti kilpailijansa Xiaomi M365 Pro ulkomuodoltaan. Voisi jopa sanoa, että suunnitteluun on otettu inspiraatiota enemmän Xiaomilta, kuin omista vanhemmista malleista. 

 •  Huippunopeus 25 km/h
 • Moottori: 350W, 700W (huippu)
 • Akku: 551 Wh, 36 V
 • 10″ renkaat
 • Paino 18,7 kg
 • Maksimipaino: 100kg
N

Loistava vääntö

N

Laatu vastaa hintaa

N

Jaksaa hyvin isommatkin mäet

N

Nopea kiihtyvyys

Ninebot MAX sähköpotkulaudasta löytyy paljon hyödyllisiä ominaisuuksia, jotka tekevät pitkästä matkanteosta helppoa ja mukavaa. Se on nopea, siitä löytyy loistavat jarrumekanismit, sekä turvallisuuden vuoksi etu- ja takavalot.

Laudasta löytyy paljon tilaa jaloille, sekä leveät tangot ohjauksen parantamiseksi. Ainoa miinus tulee laitteen koosta, se on isohko ja painava verrattuna muihin malleihin. Se ei kuitenkaan ole vaikeasti käsiteltävä, vaikka onkin kookkaampi. Sekä koon tuomat haitat ovat sen arvoisia, kun otetaan huomioon potkulaudan ajo-ominaisuudet

Paras sähköpotkulauta – usein kysytyt kysymykset

Minkä ikäisille sähköpotkulaudat sopivat?

Sähköpotkulaudan käyttöön ei ole ikärajaa, on kuitenkin hyvä muistaa, että se ei ole mikään lelu. Jos ostat esimerkiksi lapsellesi potkulaudan, niin on hyvä varmistaa, että lapsesi osaa myös käyttää ja käsitellä laitetta oikein ja turvallisesti.

Saako sähköpotkulaudalla ajaa jalkakäytävällä?

Mikäli laitteen teho on maksimissaan 1kW ja rakenteellinen nopeus maksimissaan 15 km/h on sillä mahdollista ajaa jalkakäytävällä. Mikäli teho on maksimissaan 1kW ja nopeus 25 km/h, niin potkulauta luokitellaan kevyeksi ajoneuvoksi, jolloin kuljettajaa koskee polkupyöräilijän liikennesäännöt.

Voiko laudalla ajaa soratiellä?

Sähköpotkulaudan renkaat ja mekanismi määrittelee pitkälti voiko laitteella ajaa esimerkiksi soratiellä. Useimmissa malleissa on kumirenkaat tai ilmalla täytetyt renkaat. Sähköpotkulaudat joissa on kumirenkaat ei sovellu hyvin töyssyisille alustoille.

Ilmalla täytetyt renkaat sopivat lähestulkoon jokaiselle alustalle, varsinkin töyssyisillekin, koska ne vaimentavat iskuja. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että sora voi helposti myös puhkaista ulko- tai sisäkumin.