Paras pelihiiri 2020 | Langattomat ja langalliset

paras pelihiiri

Paras peliihiri 2020? Testasimme eri hiiret ja valitsimme jokaisesta tuotteesta parhaat puolet.

Miksi hyvän pelihiiren omistaminen on tärkeää? Jos käytät hiirtä päivittäin, niin haluat varmaan sellaisen joka tuntuu mukavalta kädessä ja jota pystyt käyttämään useamman tunnin putkeen vaivattomasti.

Mikä siis tekee hiirestä hyvän? Ulkonäkö ja tuntuma on hyvä paikka aloittaa, mutta peleihin tarvitsee myös hiiren, joka on mahdollisimman tarkka. 

Tuotevertailut

1. Razer Deathadder

partakone testivoittaja
N

16 000 DPI optinen sensori

N

Mekaaniset kytkimet

N

Muotoilu suunniteltu oikeakätisille

N

7 ohjelmoitavaa painiketta

N

Medium – large käsille sopiva

Razerin Deathadder Elite on päivitetty versio Deathadder sarjan edeltäjästä Chromasta.

Kyseessä on melko edullinen pelihiiri hyvillä teknisillä tiedoilla. Seitsemän ohjelmoitavaa painiketta, kaksi RGB-valaistua aluetta ja maksimi DPI 16 000, vaikka emme uskokkaan, että maksimi DPI kertoo hiirestä oikeastaan mitään. Tärkeämpi ominaisuus meidän mielestä on hiiren 1000hz päivitysnopeus ja nopeat käden liikkeet, mitä hiiren sensori pystyy käsittelemään.

Deathadderin sisällä on Razerin ja Pixartin yhteistyössä kehitetty 5G sensori, joka pystyy käsitellä jopa 50G asti kiihtyvät liikkeet.

2. Zowie EC1-A pelihiiri

philips epilaattori
N

Ergonominen muotoilu

N

5 painiketta

N

Oikeakätisille suunniteltu

N

EC1-A isokätisille EC2-A pienempikätisille

Zowien EC1-A on leveämpi versio saman firman EC2-A hiirestä. 

Hiiren ulkonäkö vaikuttaa pelkistetyltä, mutta se ei vaikuta itse tuotteen laatuun, koska hiiri tuntuu todella ergonomiselta kädessä. 

EC1-A voit valita DPI:n aina 400 – 3200 väliltä. Nämä asetukset ovat ennalta asetettuja, etkä voi muuttaa niitä. DPI-kytkin löytyy hiiren alapuolelta, joten jos olet tottunut vaihtamaan DPI:tä kesken pelin, niin se voi tämän hiiren kanssa tuottaa ongelmia. 

Yksi hyvistä puolista on hiiren plug-n-play ominaisuus, et siis tarvitse mitään kolmannen osapuolen ohjelmistoa hiiren käyttämiseen.

Kaiken kaikkiaan, hyvä perus pelihiiri minimalistisella designillä.

Logitech G Pro Wireless – Langaton pelihiiri

langaton pelihiiri
N

Kestävä ja kevyt

N

Sisäinen muisti

N

Ergonominen – sopii molemmille käsille

N

Akun kesto 60h asti

Logiteching G Pro langaton peliihiri on eSports-ammattilaisten palautteen avulla suunniteltu malli. 

G Pro pitää asiat yksinkertaisena kuudella painikkeellaan: vasen, oikea, klikattava rulla, DPI-kytkin ja kaksi peukalon painiketta. 

G Pro toimii Logitechin omalla ohjelmistolla, kuten kaikki saman valmistajan pelituotteet. Ohjelman avulla voit asettaa toimintoja hiiren painikkeille, muuttaa DPI:tä ja asettaa eri profiileja eri peleille. 

Yhteenvetona voidaan todeta, että kyseessä on laadukas langaton pelihiiri, tyylikäällä ulkonäöllä ja ohjelmistolla. 

Mitä ottaa huomioon pelihiirtä ostaessa?

Laser vai optinen sensori?

 

Tämä kysymys voi jakaa mielipiteitä pelaajien keskuudessa. Ennen vanhaan sanottiin, että oikeat pelaajat käyttävät optista hiirtä, koska se tarjoaa paremman pelikokemuksen ja herkemmin reagoivan hiiren. Optiset hiiret eivät myöskään osoita viivettä, toisin kuin laserhiiret.

Muutamien viime vuosien aikana laserhiirien teknologia on kuitenkin ottanut askelia eteenpäin ja jotkut väittävätkin, että niiden viive on hyvin minimaalinen

DPI (Dots Per Inch)

Jokaisessa hiiressä, oli se sitten pelikäyttöön tai toimistokäyttöön, on oma DPI-arvo. Olennaisesti mitä korkeampi DPI, niin sitä vähemmän sinun tarvitsee liikuttaa hiirtä kursorin liikuttamiseksi.

Jos tykkäät, että tunnet hiiren liikkeen täsmällisesti, niin suositellaan käyttämään 800-1000 DPI. Mitä tahansa tämän arvon yli, niin löydät itsesi luultavasti tähtäämästä päin seiniä.

Langaton vai langallinen pelihiiri?

Muutama vuosi sitten pelien pelaaminen langattomalla hiirellä saattoi tuntua tuskalliselta. Teknologia ei ollut vielä tarpeeksi kehittynyttä, että se olisi pysynyt nopeiden ja reaktiota vaativien pelien mukana. 

Hitaiden ja viivellisten langattomien hiirien aikakausi on nyt ohi ja markkinoilta löytyykin useita hyviä vaihtoehtoja.

Kynsi- vai kämmenote?

Kynsiotteella pelaaja muodostaa sormenpäillään hiirestä otteen. Hiirtä liikutellaan lähestulkoon ainoastaan sormenpäillä. Pidemmät ja korkeat hiiret sopivat kynsiotteelle paremmin.

Kämmenotteessa pelaaja pitää koko kättä hiiren päällä ja ohjaa sitä täydellisellä ohjauksella. Tämä ote ainakin omasta kokemuksesta sopii itselle paremmin ja tuntuu mukavammalta. Kämmenotteelle sopivat paremmin matalaprofiiliset hiiret.