Paras partakone 2020 | Parranajokoneet vertailussa

Mikä on paras partakone vuonna 2020? Vertailemme tässä testissä parhaat parranajokoneet ja opastamme sinua valitsemaan juuri sinulle sopivan tuotteen valinnassa.

On monia tapoja ajaa, trimmata tai leikata parta. Tässä oppaassa keskitytään johdollisiin- ja akkukäyttöisiin partakoneisiin. Tavoitteenamme oli löytää hyvä kone, jossa korostuu hinta-laatusuhde, käytännöllisyys, ominaisuudet ja laatu.

Tuotevertailut

Testivoittaja – Philips Series 9000 S9111

partakone testivoittaja
N

Kestävä ja tehokas Li-Ion akku

N

Sopii hyvin kuivalle ja kostealle iholle

N

Ajaa tehokkaasti kaikki karvat

N

Sisältää partatrimmerin, matkakotelon ja puhdistuskeskuksen

Vuoden 2020 paras partakone ja testivoittaja on Philips Series 9000 – joka valikoitui vertailumme parhaaksi.

Uusittu ajopää joustaa jopa kahdeksaan eri suuntaan ja tarjoaa sen avulla entistäkin tarkemman parranajon, niin pitkälle kuin lyhyelle sängelle.

Patentoitu V-Track teknologia on suunniteltu siten, että se ottaa kaikkiin suuntiin kasvavat karvat, nostaa niitä aavistuksen verran ylöspäin, jonka jälkeen poistaa ne leikkaamalla.

Voit käyttää partakonetta myös suihkussa, tai partavaahdon kanssa.

Automaattinen puhdistuskeskus pitää parranajokoneesi täydellisessä kunnossa sekä puhdistaa, voitelee, kuivaa ja lataa sen vain yhdellä napin painamisella.

Mukana tuleva partatrimmeri on hyvä työkalu partasi tai sängen muotoilua varten. Koneen SmartClick-toiminnon avulla asetat trimmerin paikoilleen ja olet valmiina muotoilun aloittamiseen. Voit valita jopa viisi eri pituusasetusta lyhyestä parrasta aina täysimittaiseen sänkeen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kyseessä on hyvä partakone, hyvällä hinta-laatusuhteella.

2. Braun Series 7 7865CC -parranajokone

braun partakone
N

10 000 mikrovärähdystä/minuutti

N

Soveltuu märkä- ja kuiva-ajoon

N

Käyttöaikaa 50 minuuttia yhdellä latauksella

N

Edistyksellinen näyttö

Braunin partakone tarjoaa todella hyvän ajon. Siinä on kolme erillistä leikkuria, kaksi viimeistelevää ja yksi keskitrimmeri. Tämä on hyvin tyypillinen asetelma lähestulkoon kaikissa Braunin partakoneissa, jos ei lasketa mukaan Serie 9, jossa teriä on neljä kappaletta.

Kaksi ulompaa terää leikkaavat karvat ihon läheltä, kun taas keskileikkuri ottaa pois eri suuntiin osoittavat pidemmät partakarvat.

SyncroSonic teknologialla viitataan terien värähtelyyn.

Värähtely auttaa karvojen ottamisessa talteen, sekä niiden syöttämisessä leikkuriin.

Viisi nopeusasetusta – voit valita itse nopeuden aina herkästä turbo-asetukseen.

Voit teoriassa siis vaihtaa koneen agressiivisuutta riippuen alueesta mitä ajat.

Automaattinen puhdistuskeskus pitää parranajokoneesi uudenveroisena.

Muita mainitsemisen arvoisia toimintoja ovat 5-minuutin pikalataus, partatrimmeri ja märkä- ja kuiva-ajo ominaisuus.

Braun Series 3 3050cc – edullinen partakone

ilmankostutin
N

Vesitiivis

N

Mukautuva ajopää

N

Puhdistuskeskus

N

Vesipestävä

Jos etsit mukavaa, tarkkaa ajoa, hyvää hinta-laatusuhdetta ja kestävää akkua, niin tässä on sinulle yksi hyvä vaihtoehto.

3050CC on Braunin edullisemmasta mallistosta, mutta silti erittäin pätevä vaihtoehto.

Tämä malli ei sovellu märkäpesuun, CC kirjaimet mallin perässä tarkoittavat Clean & Charge, eli mukana tulee pesukeskus.

Koneessa on kolme leikkuria, joista kaksi ulointa terää leikkaavat partakarvoja ihon läheltä ja kolmas, keskimmäinen leikkaa pidemmät karvat.

Muita mainitsemisen arvoisia ominaisuuksia on trimmeri, lataus ja puhdistus LED-valo, pikalataus ja johdoton toiminta jopa 45 minuutin ajaksi.

Partakone tuntuu kevyeltä ja vakaalta kädessä. Koneen runko on tukevahko, eikä se kapene keskelle mentäessä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kyseessä on yksi parhaista tähän hintaluokkaan kuuluvista parranajokoneista, varsinkin mukana tulevan pesukeskuksen ansiosta.

Mitä ottaa huomioon partakonetta ostaessa?

Parranajon tarkoitus – Perinteinen vs. Pyöriväteräinen vs. Trimmeri

Halutko ajaa partasi päivittäin ja pitää naamasi karvattomana ja sileänä? Vai haluatko vain trimmata naamakarvasi, jotta ne ei kasva liian pitkiksi? Tunnista tarpeesi ja sitten valitse perinteisten ja pyörivien partakoneiden joukosta itsellesi sopiva. Perinteiset partakoneet soveltuvat päivittäin partansa ajaville ja herkkäihoisille. Perinteisessä partakoneessa on ohut metalli-kerros, joka estää terän suoran kosketuksen ihoon. Tämä estää ihoasi ärsyyntymästä. Tästä syystä se ei kuitenkaan sovellu sinulle, jos karvasi ovat yhtään pidempiä.

Pyöriväteräisissä on taas pyörivät ajopäät, jotka ovat suunniteltu mukautumaan kasvojen mukaan, täten niillä onkin hyvä ajaa alueita joihin on vaikea päästä käsiksi. Tämän tyyppiset partakoneet leikkaavat tehokkaasti pidempää karvoitusta.

Märkä/Kuiva partakoneet

Jotkut miehet ajavat partansa suihkussa säästääkseen aikaa aamuisin. On myös hyvä ottaa huomioon, jos ihosi on herkkä tai sinulla on akne, on suositeltavaa käyttää geelejä tai partavaahtoa. Tässä tapauksessa kannattaa etsiä märkä/kuiva -malleja.

On myös hyvä ottaa huomioon, ettei kaikkien märkä/kuiva -mallien kanssa voi käyttää partavaahtoja.

Puhdistuksen helppous – Puhdistuskeskus vs käsipuhdistus 

Partakoneen puhdistus on tärkeää muistaa, varsinkin jos omistat herkän ihon. Herkkäihoiset ihmiset ovat taipuvaisia tulehduksille epähygieenisten olosuhteiden seurauksena. Olisi siis hyvä puhdistaa partakone joka käytön jälkeen. Puhdistustapa vaihtelee malleittain, jotkut mallit puhdistetaan käsin, kun toisissa taas tulee oma puhdistuskeskus mukana.

Hintaluokka

Halvemmat parranajokoneet saattavat houkutella halvoilla hinnoillaan, mutta ne voivat myös tuottaa pettymyksen laadun ja tehokkuuden suhteen. Korkealaatuinen partakone säilyy pitkän ajan, joten on kannattavaa panostaa laatuun. Mutta kuten kaikissa ostoksissa, on hyvä asettaa omiin tarpeisiisi sopiva budjetti ja pysyä siinä – koneita löytyy joka hintaluokasta.

Paras partakone – usein kysytyt kysymykset

 

Leikkaavatko partakoneet yhtä läheltä kuin partahöylät?

 Partahöylät tarjoavat yleensä läheisemmän leikkauksen kuin partakoneet, koska koneissa on terän ja ihon välissä metallinen suojus.

Kuitenkin, perinteiseen partahöylän käyttöön sisältyy myös omat haittansa ja nykyaikaiset parranajokoneet leikkaavat myös todella läheltä ja tarkasti.

Ärsyttävätkö parranajokoneet vähemmän ihoa?

 Lyhyt vastaus on kyllä – yleisesti ottaen partakoneet ovat mukavempia ja siten parempia herkälle iholle, jos verrataan partahöylään. 

Jotkut koneet ovat parempia tässä asiassa kuin toiset, joten kannattaa ottaa selvää sopiiko koneesi herkälle iholle.

Kuoriiko partakone ihoa?

 Todella pienissä määrin kyllä, sitä ei tosin voi verrata partahöylän käytön aiheuttamaan kuorimiseen.

Aiheuttavatko partakoneet sisäänpäin kasvaneita karvoja?

Parranajo voi joskus johtaa sisäänpäin kasvaneisiin karvoihin, riippumatta tyylistä millä ajat partasi. 

Kuitenkin, se on pieni ongelma jos käytät sopivaa parranajokonetta ja kuorit ihoasi säännöllisesti.

Koska koneet eivät aja partaa niin läheltä, myös karvat leikkaantuvat suorasti ja puhtaasti, joten niillä on pienempi mahdollisuus kääntyä takaisin ihon sisään.