Paras lihamylly keittiöön

Lihamylly on loistava valinta jos haluat valmistaa ruokasi itse ja jauhaa myös lihan alusta loppuun itse.

Valmistamalla lihat itse, tiedät tasan tarkkaan mitä ne pitävät sisällään. Voit jauhaa myllyllä myös kalaa tai jopa pähkinöitä.

Lihamyllyjä on saatavilla sähkö ja -käsikäyttöisinä.

Parhaat Lihamyllyt – Top Lista

 

1. Steba STMG1600V6 – Paras kokonaisuudessaan

steba lihamylly

Ruostumaton teräs luo tyylikkään designin tähän koneeseen. Kuusi automaattista ohjelmaa, joiden avulla saat helposti jauhettua haluamasi lihan. Tehokas ja kestävä 1500W moottori jauhaa lihat nopeasti ja helposti.

LCD-näytön avulla pystyt seuraamaan esimerkiksi lihan lämpötilaa. Mukana tulee myös lisävaruste jonka avulla voit täyttää makkaroita.

Pakettiin sisältyy kolme levyä, joiden avulla voit säädellä minkälaista jauhelihaa haluat valmistaa: karkeaa, kesikokoista tai hienojakoista.

Koneeseen on mahdollisuutena ostaa myös lisäosana mehustinliitäntä.

2. Bosch MFW3850B – Paras lihamylly pieneen keittiöön

bosch lihamylly

Tämä Boschin CompactPower kone sopii erityisesti pienempiin keittöihin sen pienen ja kompaktin tyylinsä ansiosta. Vaikka kone onkin kokonsa puolesta pieni, niin se on myös todella monipuolinen.

Kätevä kantokahva, sekä säilytystilat reikälevyille ja johdolle. Mukana tulevat myös Kebbe-osa, raastinlisäosa, sitruspuristin ja makkaransyöttölisäosa.

Tehokas moottori jauhaa jopa 2kg/min – sekä sisältää ylikuumenemissuojan 1800W.

Kumijalat takaavat laittellee tukevan alustan, eikä kone pääse heilumaan helposti.

Plussaa tuovat suuri syöttökaukalo, sekä koneen oma säilytystila reikälevyille.

 

3. Funktion Käsikäyttöinen Lihamylly

käsikäyttöinen lihamylly

Tämä Funktionin mylly on manuaalinen toisin kuin vertailujemme kaksi aiempaa myllyä.

Käsikäyttöisen myllyn hyviä puolia:

  • Helppo puhdistaa – Koska osia on niin vähän verrattuna sähköisiin myllyihin voit purkaa myllyn ja puhdistaa osat saippuavedellä.
  • Yksinkertainen design – helppo purkaa ja kasaa osat.
  • Pieniä kokonsa puolesta – Manuaaliset lihamyllyt ovat yleensä pienempiä verrattuna sähköisiin. Jos omistat pienemmän keittiön ja sinua ei haittaa käyttää käsikäyttöistä, niin manuaaliset myllyt saattavat olla hyvä vaihtoehto sinulle.

Mitä ottaa huomioon lihamyllyä ostaessa?

Käytettävissä oleva tila – Yksi ensimmäisistä asioista mikä kannattaa ottaa huomioon on paljonko sinulla on tilaa käytettäväksi myllylle. Sanomme tämän siksi, koska lihamyllyt ei ole kovin tunnettuja kompaktista suunnittelustaan, joten ne tarvitsevat tarpeeksi suuren keittiön. Jos sinulla on pieni keittiö, niin kannattaa varmistaa, että kone mahtuu johonkin kaappiin, kun se ei ole käytössä.

Koko – Jos kone ei tule ammattimaiseen käyttöön, niin ei ole juuri syytä sijoittaa kookkaampaan koneeseen. On hyvin todennäköistä, että et edes tarvitse luksus tai -teollisuusmallia, ellet suunnittele käyttäväsi konetta erittäin aktiivisesti ja pitkään joka kerralla. Kannattaa myös pitää mielessä se mitä suurempi lihamylly on, niin sitä vaikeampi sitä on huoltaa, esimerkiksi siivous ja jos koneesta hajoaa jotain.

Hinta – Vaikka useimmat koneet maksavat alle 200€ niin on olemassa myös malleja jotka ovat kalliimpia. Hyvänä muistisääntönä toimii yleensä mallit, joissa moottori on alle 1000W on suhteellisen edullisia. Tehokkaammat mallit luokitellaan yleensä teollisuuskäyttöön tarkoitetuiksi malleiksi.

Sähköinen Lihamylly vs Manuaalinen

Käsikäyttöinen lihamylly

N

Helposti siirrettäviä

N

Ei kuluta sähköä, eli voit jauhaa missä vain.

N

Painavat vähemmän kuin sähköiset versiot

N

Maksavat vähemmän

K

Ei moottoria – vaikeampi käyttää

K

Hitaampia kuin sähköiset versiot

Sähköinen lihamylly

N

Todella nopeita ja tehokkaita

N

Kokoaminen ja käyttö helppoa

K

Kalliimpia kuin käsikäyttöiset lihamyllyt

K

Tarvitsevat sähköä 

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että minkätyyppisen lihamyllyn ostat riippuu siitä kuinka usein aiot käyttää sitä, sekä kuinka suuri budjettisi on.

Jos etsit jotain nopeaa, helppoa ja tehokasta niin sähköiset myllyt sopivat sinulle todella hyvin, mutta jos sinua ei haittaa käyttää lihasvoimaa ja molempia käsiäsi niin käsikäyttöiset lihamyllyt ovat myös sopiva valinta sinulle.

Nyt kun tiedät molempien myllyjen erot, osaat valita itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Muista myös katsoa ohjeet kuinka käyttää lihamyllyä oikeaoppisesti.