Paras imuri 2020 | Pölynimuri vertailu

Kolme tärkeää kysymystä pölynimuria ostaessa ovat: Onko sitä helppo liikutella, saako siitä hyvän otteen ja puhdistaako se oikeasti kaiken lian ja pölyn joka puolelta kodistani?

Parhaan pölynimurin valitsemiseen tarvitaan kuitenkin myös jotain muuta. Ota huomioon mitä pintaa imuroit, miten asuntosi on asetettu, ja paljonko aikaa sinulla on siivoukseen. Alla on lista vuoden 2020 parhaista imureista.

 

Parhaat pölynimurit 2020

Electrolux UltraSilencer EUS8X2RR – paras hiljainen pölynimuri

päältä täytettävä pesukone
N

Äänitaso 61dB

N

Pestävä suodatin

N

Näppärän kokoinen

N

Tehokas imu

Dyson V10 Absolute – paras varsi-imuri

päältä täytettävä pesukone
N

Kolme eri tehoa

N

60 minuuttia tehokasta aikaa

N

Muuntuu myös rikkaimuriksi

N

Paino 2,6kg

Pölypussiton vai pussillinen imuri?

Pölynimurin mallin lisäksi kannattaa miettiä haluaako pölypussillisen vai pussittoman imurin. Molemmilla on hyvät ja huonot puolensa, joten on hyvä miettiä kumpi sopii itsellesi parhaiten.

Pölypussillinen 

Näissä malleissa on pölypussi imurin sisällä, mihin menevät kaikki pölyt, hiukset, lika ja kaikki mitä ikinä siivotessasi imuroitkaan. Pölypussit voidaan joko tyhjentää ja laittaa takaisin paikalleen, tai vaihtaa pussi kokonaan uuteen.

Hyödyt

  • Hygieeninen – kaikki pöly ja lika varastoituu ilmatiiviin pussin sisälle (hyvä valinta etenkin astmaatikoille)
  • Helppo hävittää – sinun ei tarvitse huolehtia pölyn leviämisestä ympäri asuntoa kun hävität pölypussin.

Haitat

  • Kallis – jos omistat sen tyyppisen imurin, mihin pitää asettaa uusi pölypussi kun vanha on täynnä, niin pitkässä juoksussa se voi osoittautua kalliimmaksi.
  • Heikko suorituskyky – kun pölypussi täyttyy, niin huomaat imukyvyn tehossa heikkenemistä.

Pölypussiton

Pölynimurit ilman pussia toimivat yleensä joko suodattimen avulla vangitsemalla kaiken lian kanisteriin tai käyttämällä sykloniteknologiaa erottaakseen pölyn ilmista ja vangitsemalla sen kanisteriin.

Hyödyt

  • Halpa – ei tarvitse käyttää rahaa pölypusseihin, joten pussittomat imurit ovat tässä suhteessa aina halvempia.
  • Näkyvyys – pussittomissa imureissa on yleensä läpinäkyvä kanisteri, joten näät tismalleen mitä imuroit sen sisään.
  • Helppo ylläpitää – kiitos hyvän näkyvyyden, näet milloin kanisteri on täynnä ja tyhjennyksen tarpeessa.

Haitat

  • Saattaa olla kallis – jos onnistut jotenkin rikkomaan tai vahingoittamaan suodatinta, niin sen korjaus voi olla hankalaa ja maksaa paljon.
  • Sotkuinen – kun tyhjennät kanisteria, sinulla ei ole mitään suojaa pölyltä ja lialta.

1. Dyson Cyclone V10 Absolute Johdoton imuri

Virtalähde: Johdoton, akku | Paino: 2.6 kg | Tilavuus: 0.75L | Käyttöaika: Noin 60 min

N

Tyylikäs design

N

Tehokas imu

K

Akku tyhjenee nopeasti korkeimmilla asetuksilla

K

Hintava

Dysonin uusin johdoton pölynimuri on niin hyvä, että koko yritys ei enää edes valmista johdollisia imureita. Niin itsevarma Dyson siis on, että Cyclone V10 ja sitä seuraavat imurit vastaavat kaikkiin tarpeisiisi.

Yksinkertaisesti sanottuna, Cyclone V10 on paras imuri mitä Dyson on ikinä valmistanut. Hiottu sykloniteknologia tuottaa enemmän imuvoimaa kuin ikinä – jopa 20% enemmän kuin edellinen V8 malli – ja voimme todistaa tämän myös ensi käden kokemuksella.

 

2. Electrolux Pure D8.2 Pölypussillinen imuri

 

N

Hiljainen äänitaso (57dB)

N

Imurin suulake poistaa kaikki roskat tehokkaasti

N

SmartMode-tekniikka tunnistaa ja säätää imurin tehotasoa esimerkiksi lattialta matolle siirryttäessä

K

Imuteho saattaa tuntua heikolta

Tämä Eletroluxin pölypussilinen imuri on todella hiljainen versio, joten se sopii hyvin esimerkiksi kerrostaloasuntoihin. Desibelejä imurista syntyy 57 ja se on valmistettu kierrätysmuovista, joten se on myös ekologinen valinta. 

SmartMode-tekniikan avulla pölynimuri säätää tehon voimakkuutta siirryttäessä esimerkiksi lattialta matolle, näin varmistetaan paras puhdistustulos. 

Uusi OneGo Power Clean imurin suulakkeen avulla imet kaikki suuret roskat ja pienemmät hiukkaset tehokkaasti riippumatta lattian tyypistä.

Imurilla on allergialiiton hyväksymä allergiatunnuksen käyttöoikeus.

3. Electrolux SilentPerformer Pölypussiton imuri

N

Hiljainen, mutta silti tehokas imukyky

N

Pölypussiton

N

Laaja valikoima eri imurin suulakkeita

Tämä Elextroluxin pölypussiton imuri on hiljainen, mutta silti omaa hyvän imukyvyn. Imurin mukana tulee laaja valikoima erilaisia imurin suulakkeita, kuten yleissuulake, Parketto Pro -suulake kovemmille lattioille, sekä tampparisuulake minkä avulla keräät helposti roskat ja karvat tekstiilipinnoilta.

Kaiken kaikkiaan tässä imurissa hinta-laatusuhde kohtaa todella hyvin ja imuri sopiikin jokaiseen talouteen erittäin hyvin.

Paras pölynimuri – usein kysytyt kysymykset

 

Tarvitsenko HEPA-suodatinta?

– Jos sinulla on allergioita kuten astma, keuhkoahtaumatauti tai jokin muu hengityssairaus, niin pölynimuri voi olla joko sinun paras ystäväsi tai pahin vihollinen. Suosittelen aloittamaan HEPA-suodattimen käytön (High Efficiency Particulate Air filter), tulet huomaamaan kohonneen ilmanlaadun ja allergiaoireiden vähentymisen.

Onko pölynimurit pölypusseilla parempia allergioista kärsivälle?

 – Yksinkertainen vastaus on kyllä. Pölypussilliset imurit ovat yleisesti terveellisempiä, koska pölypussi pitää pölyn ja lian pussin sisällä pois ilmasta. Tosin kaikki pussit eivät ole yhdenvertaisia, vaan vanhemmat mallit saattavat päästää myös pölyä ilmaan.

Jos pölynimurissa on tehokas moottori, tarkoittaako se myös tehokkaampaa imutehoa?

 – Ei välttämättä. Imurin moottorin ampeeriluku mittaa sähkövirtaa, ei suorituskykyä tai imukykyä. Pölynimurin suorituskyky riippuu sen suunnittelusta, suodattimesta ja ilmavirrasta. Ilmanvirtaus mitataan kuutiolla per minuutti. Mitä suurempi luku, sitä tehokkaampi imukyky.

Kuinka usein pölypussi pitää vaihtaa?

 – Pölypussin vaihto voi vaihdella paljonkin riippuen käytöstä, lattioiden tyypistä, lemmikkien määrästä ja pussin tilavuudesta. Esimerkiksi Mielen imureiden kanssa, useimmat ihmiset vaihtavat pussin muutaman kuukauden välein. Yleisesti ottaen paketti pölypusseja kestää noin vuoden.