Paras bluetooth-kaiutin 2020 | Vertailu | Kaiuttimet testissä

parhaat bluetooth kaiuttimet

Paras bluetooth-kaiutin voi vaihdella käyttäjän tarpeiden mukaan. Etsit sitten kovatekoista kaiutinta, jonka voit ottaa mukaan saunaan, veneeseen, kotiin, ulkokäyttöön tai monen huoneen äänijärjestelmää, niin löydät alhaalta markkinoiden tämän hetkisistä vaihtoehdoista parhaat, sekä neuvot mitä kannattaa ottaa huomioon bluetooth-kaiutinta valitessa.

Miten valita paras bluetooth-kaiutin?

Markkinoilta löytyy valtava määrä bluetooth-kaiuttimia tällä hetkellä, vähemmästäkin tulee helposti valinnan vaikeus. Siksi onkin ensimmäisenä hyvä hetki miettiä mihin tarkalleen haluat kaiutinta käyttää. Jotkin kaiuttimet sopivat paremmin kotiin, kun toiset taas ulkoilmaan.

Ennen kuin päätät minkä bluetooth-kaiuttimen valitset, mieti missä haluat sitä käyttää. Paras bluetooth-kaiutin kotiin ei välttämättä ole paras kaiutin matkustamiseen, koska vaatimukset ovat täysin erilaiset.

Bluetooth-kaiutinta ostaessa on useita eri muuttujia jotka kannattaa ottaa huomioon:

Akunkesto: Yksi tärkeimmistä asioista mikä kannattaa ottaa huomioon. Kukaan tuskin haluaa olla lataamassa kaiutintansa lähes joka tunti. Pienemmissä kaiuttimissa on luonnollisesti pienempi akku, joten akunkesto niissä on lyhyempi, mutta isommissa laitteissa akku kestää jopa yli 24h. Tyypillisemmät akunkestot vaihtelevat yleensä neljästä kymmeneen tuntiin. Akunkestoon vaikuttaa myös se kuinka lujaa kuuntelet musiikkia laitteellasi.

Äänenlaatu: Jokainen varmasti haluaa, että kaiuttimesta kuuluva musiikki myös kuulostaa hyvältä.

Tyyli: Bluetooth-kaiuttimia löytyy monta eri tyylistä markkinoilta tällä hetkellä.

Koko: Myös kokoa kannattaa miettiä laitetta valitessa, yleensä kannettaviksi tarkoitetut kaiuttimet ovat kooltaan pienempiä, kun taas isommat kaiuttimet saattavat tarjota parempaa äänenlaatua. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että mitä isompi kaiutin niin yleensä myös äänenlaatu ja akunkesto on parempi.

Vedenkestävyys: Jos kannat bluetooth-kaiutintasi mukanasi ja käytät sitä esimerkiksi vesistöjen lähellä, niin on järkevää ostaa malli, joka on myös vedenkestävä.

 Sen pidemmittä puheitta – listasimme alle markkinoiden tämän hetkiset parhaat bluetooth-kaiuttimet.

 

Parhaat bluetooth-kaiuttimet 2020

paras bluetooth-kaiutin

1. JBL Boombox bluetooth-matkakaiutin

JBL on yhdysvaltalainen äänilaitteita, kuten kaiuttimia ja kuulokkeita valmistava yritys. Yrityksen omistaa Harman International Industries, joka on Samsungin tytäryhtiö.

JBL Boombox on isokokoinen bluetooth-kaiutin joka ei pelkästään soita musiikkia lujaa, vaan myös pitää äänenlaadun terävänä. Kaiutin on hieman painava, eikä ehkä helpoin kannettava, mutta tarpeeksi kovatekoinen otettavaksi mukaan juhliin.

 • Kuunteluaika: 24 h
 • Latausaika: < 6.5 h
 • Paino: 5.25 kg
 • Roiskevesitiivis
N

Kova ja tasainen ääni

N

Roiskevesitiivis

N

Akunkesto 24h

N

Hyvä vaihtoehto esimerkiksi mökille

Boomboxit olivat suosiossa 90-luvulla ja JBL haluaa tuoda ne tällä mallilla takaisin. Ulkomuoto ei tosin vastaa 90-luvulla nähtyjä boomboxeja, sillä tästä versiosta ei löydy nappeja läheskään yhtä paljon. Ulkomuoto on suurinpiirtein lieriön muotoinen, joka luo hieman modernimman vaikutuksen kuin 90-luvun edeltäjänsä. Kahva helpottaa kaiuttimen kantamista, joten siitä JBL Boombox saa plussat.

Suunnittelu on muutenkin yritetty pitää mahdollisimman yksinkertaisena, edestä löytyvät muutamat painikkeet: virta-, bluetooth, voluumi ja toisto/taukopainikkeet. Kaiuttimen takapuolelta löytyvät 3.5mm Aux-In, sekä kaksi USB-porttia.

Ominaisuudet

Boomboxin vaikuttavin ominaisuus on sen tarjoama 20,000mAh akku. Akku kestää jopa 24h ja se on niin iso, että voit esimerkiksi mökkireissulla ladata siitä myös puhelimesi akkua.

Kaiuttimessa on kaksi äänitilaa, yksi sisäkäyttöön ja toinen ulkokäyttöön. Äänenlaatu ylipäätänsä on hyvä, mutta vokaalit voivat ajottain hukkua vahvan ja syvän basson sekaan.

jbl_charge_4_bluetoothkaiutin

2. JBL Charge 4 bluetooth-kaiutin

JBL Charge on kompakti kaiutin massiivisella äänentoistolla, joka sopii pitkällä akunkestollaan täydellisesti erilaisiin menoihin.

 • Toistoaika:  20 h
 • Latausaika: 5.5 h
 • Paino: 965 grammaa
 • IPX7 vesitiivis
N

Kompaktin kokoinen

N

Hyvä äänenlaatu

N

Pitkä akunkesto

N

Hyvä hinta-laatusuhde

JBL Charge 4 on yksi parhaista alle 200€ bluetooth-kaiuttimista mitä markkinoilta löytyy tällä hetkellä. Kaiutin on kooltaan keskikokoinen ja näyttää ulkomuodoltaan samalta kuin JBL Charge 3.

Ominaisuudet

IPX7 vesitiiviys tarkoittaa sitä, että kaiuttimen voi upottaa 1.5 metrin syvyiseen veteen. Tämän lisäksi JBL myös väittää, että kaiutin sopii ympäristöihin, joissa on kloori- tai suolavettä.

Akunkesto on sama kuin Charge 3 -mallissa, eli 20 tuntia. Akun kapasiteettia on kuitenkin nostettu 6000mAh:sta 7500mAh asti. Tämä tarkoittaa sitä, että voit kuunnella musiikkia isommalla äänen voimakkuudella ilman, että akunkesto kärsii. Kaiuttimen etuosassa on valkoinen LED-ilmaisin, joka osoittaa akun tilan.

Kuten edeltävässäkin mallissa, voit käyttää JBL Charge 4 lataamaan esimerkiksi puhelintasi tai tablettia. Vankkarakenteinen muotoilu, loistava akunkesto ja latausmahdollisuus tekevät tästä bluetooth-kaiuttimesta täydellisen vaihtoehdon esimerkiksi retkille ja ulkoiluun.

Kyseessä on kuitenkin loppujen lopuksi melko yksinkertainen kaiutin, painettavat napit löytyvät kaiuttimen päältä, eikä wi-fiä tai muita apuvälineitä löydy.

Ääni

Äänimaailma kaiuttimessa on jopa yllättävän hienostunut näinkin valtavirtaa edustavaksi malliksi.

Jos haluat kaiuttimelta muhkeita bassoja, niin joudut ehkä pettymään, mutta se ei tarkoita, että kaiuttimen basso olisi kuitenkaan huonoimmasta päästä. 

pieni bluetooth kaiutin

3. Sony SRS-XB10

Pieni, mutta pippurinen Sonyn bluetooth-kaiutin yllättävän hyvällä äänimaailmalla ja akunkestolla.

 • Toistoaika:  16 h
 • IPX5 roiskeenkestävä
 • Paino: 260 grammaa
N

Edullinen

N

Mukava muotoilu

N

Pitkä akunkesto

N

Yllättävän hyvä ääni hintaan nähden

K

Mono

Edullisten ja laadukkaiden bluetooth-kaiuttimien lista on melko pieni, Sony SRS-XB10 kasvattaa listaa kuitenkin yhdellä kappaleella. Noin 39€ maksava pienikokoinen, vettähylkivä SRS-XB10 tarjoaa yllättävän hyvälaatuisen äänentoiston ja basson tämän koko- ja hintaluokan kaiuttimeksi.

Ulkomuoto

Lieriön muotoista SRS-XB10 löytyy väritykseltään mustana, punaisena, sinisenä ja valkoisena. Painoa kaiuttimelta löytyy 260 grammaa ja sen IPX5 suojaus tarkoittaa sitä, että laite voi kastua, mutta ei ole hyvä idea upottaa sitä veteen.

Suorituskyky

Basso tuntuu vahvalta, varsinkin kappaleissa joissa sitä löytyy paljon. Korkeilla äänenvoimakkuuksilla alkaa ilmetä säröilyä, mutta kohtuullisilla voimakkuuksilla säröily katoaa, mutta silti tuottaa yllättävän hyvän tuntuisen basson.

 

Yhteenveto

Tähän hintaluokkaan Sony SRS-XB10 onnistuu tuottamaan varsin pätevän äänikokemuksen, eikä valitettavaa juuri löydy.

marshall stanmore kaiutin

4. Marshall Stanmore II

Tämän ikonisen brändin bluetooth-kaiuttimessa yhdistyvät vahva äänimaailma, sekä tyylikäs ja klassinen ulkomuoto.

 • Toimii verkkovirralla
 • Paino: 4.65 kg
N

Hyvä äänimaailma ja rikas basso

N

Tyylikäs ja klassinen ulkoasu

N

Säätimet basson ja diskantin hienosäätöön

K

Pientä säröilyä kovilla äänenvoimakkuuksilla

K

Mukana ei tule sisääntulokaapeleita

Stanmore II  sijoittuu Marshallin lähivuosina päivitetystä bluetooth-mallistosta keskivaiheille hintansa, kokonsa ja tehon puolesta. Marshallin ikonisen tyylin fanit eivät tule pettymään kaiuttimen estetiikan kanssa.

Ulkomuoto

Kaiutinta on saatavilla valkoisena, sekä mustana ja ulkomuodoltaan se seuraa Marshallin tyyliä: eli se näyttää minikokoiselta kitaranvahvistimelta. 

Kaiuttimen yläpuolelta löytyvät säätimet, joilla voit säätää bassoa, äänenvoimakkuutta ja diskanttia.

Ritilän takaa löytyy kaksi 15-wattista diskanttikaiutinta, sekä yksittäinen 50-wattinen bassokaiutin.

Marshallin bluetoothsovellus on ilmainen ja sen avulla pystyt päivittämään kaiuttimen laiteohjelmaa. Sovelluksen avulla voit myös käyttää mukautettuja esiasetuksia. 

Suorituskyky

Sovelluksen avulla, sekä itse kaiuttimen basso- ja diskanttisäätimien avulla voit asettaa juuri itsellesi sopivan äänimaailman. 

 Stanmore II tuottaa voimakkaan basson kappaleissa, joissa on intensiivinen keskibasso. Pientä säröilyä on huomattavissa korkeimmilla äänenvoimakkuuksilla – tämä tosin tapahtuu vain kaikista korkeimmilla äänenvoimakkuuksilla, joten normaalia käyttöä se ei haittaa.

Yhteenveto

Marshall Stanmore II bluetooth-kaiutin kuulostaa todella hyvältä jokaisen genren musiikilla. Joissakin kappaleissa, joissa on vahva keskibasso on säröilyä huomattavissa korkeilla äänenvoimakkuuksilla, mutta se ei käyttöä haittaa, ellet tykkää kuunnella musiikkia kuuloa vahingoittavilla voimakkuuksilla.