Kuinka käyttää lihamyllyä

Sähköiset lihamyllyt ovat todella helppokäyttöisiä ja opit varmasti nopeasti miten ne toimivat. Katsotaan kuitenkin perusvaiheet läpi, niin ymmärrät varmasti miten yksinkertaista kaikki on.

N

Viipaloi lihasi ohuiksi noin 3-5cm paksuiksi siivuiksi. Näin varmistat, että ne on helppo laittaa myllyyn.

N

Laita siivut leivinpaperille ja suojaa ne elmukelmulla.

N

Laita siivutetut lihat pakkaseen noin 30 – 40 minuutiksi. Lihan pitää olla kylmää ja kovaa (ei jäätynyttä) vähentääkseen riskiä sen juuttumista lihamyllyn päähän, varsinkin jos lihassa on paljon rasvaa.

N

Laita lihamyllyn kaikki osat pakkaseen, pitämällä kaikki osat kylmänä helpotat koko prosessia.

N

Kokoa mylly kasaan ja laita ainekset suppiloon. 

N

Laita lihamylly päälle ja valitse lihallesi sopivin nopeus tai asetus.

Hyödyllisiä neuvoja

 

On myös lisää asioita mitkä olisi hyvä tietää, että saat varmasti parhaimman lopputuloksen lihamyllystäsi.

Ensimmäisenä lihasta kannattaa poistaa kaikki jänteet ja sidekudokset. Jos se ei ole lihaa tai rasvaa, niin se pitäisi poistaa ennen kuin käyttää lihamyllyä.

Aina kun aloitat uuden lihaerän tekemisen, sinun pitää suorittaa ensimmäinen jauhatus. Ensimmäinen jauhatus tarkoittaa, että laitat lihan karkean reikälevyn lävitse ennen kuin yrität tehdä hienompaa lihaa. Jos et tee tätä, niin on riski, että tukit myllysi ja siten lopputuotteen koostumus ei ole oikeanlainen.

Kun lihamyllyn kairaan kerääntyy jänteitä, alkaa se tuottaa puuromaista koostumusta. Hyvä keino ratkaista tämä ongelma on sammuttaa lihamylly ja puhdistaa se.

Aina kun lopetat jauhamisen, niin sisälle myös jää jonkin verran lihaa. Sen sijaan, että heittäisit nämä lihat pois, voit kaapia ne ja laittaa muiden lihojen sekaan.

Miksi jauhaa omat lihat?

Oletko koskaan miettinyt miksi jotkut ihmiset suosivat lihan jauhamista kotitekoisesti? Se on oikeastaan aika yksinkertaista: maun takia. Se ei ole ainoa syy, mutta jauhaessasi oman lihasi saat loistavia hampurilaisi ja makkaroita laadukkaalla sekoituksella. Sinulla on myös täysi kontrolli ruokasi raaka-aineista.

Toinen argumentti lihan jauhamisen puolesta on sen kustannustehokkuus. Esimerkiksi, jos metsästät niin sinun ei pidä palkata jotain toista hoitamaan jauhaminen puolestasi. Löydät varmasti itsellesi sopivan lihamyllyn kaikista markkinoilla olevista malleista. Lopputuloksena saat laadukkaampaa ja paremman makuista lihaa.

Lihamyllyn käyttämisen oppiminen on hyvin helppoa, vaikein osa on varmaankin parhaimman lihamyllyn löytäminen juuri sinulle.